SMS en smartphone authenticatie is simpel en sterk

Met Teletoken Passcode ontvangen uw medewerkers op hun (smart-)phone een extra beveiligingscode die zij invoeren bij het inloggen. Net zoals bij een hardware token, maar dan zonder de kosten en complexiteit van zulke tokens. En dat mobieltje, dat heeft iedereen altijd al bij zich.

Hoe gaat dat in z'n werk? U logt in zoals anders, met uw eigen loginnaam en wachtwoord, op uw firewall, web portaal of remote access device. Als uw wachtwoord correct is wordt een seintje gestuurd naar de Teletoken servers, om een passcode te genereren en op te sturen.

Binnen enkele seconden ontvangt u op uw telefoon de passcode. Via flash-SMS, zodat de code direct op de telefoon zichtbaar is. Er is geen smartphone nodig: Teletoken SMS werkt ook met de oudste Nokia. U moet er natuurlijk wel op kunnen rekenen dat de SMS aankomt: daarom heeft Teletoken directe verbindingen met alle grote operators, en wordt de aflevering 24x7 bewaakt!

Het enige dat u nog hoeft te doen is de ontvangen code in te voeren in het scherm dat automatisch hiervoor wordt geopend. Deze code is uniek voor u en slechts enkele minuten geldig. Dit is two-factor authenticatie: u bewijst uw identiteit met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (uw telefoon).

Met één eenvoudige extra stap heeft u de toegang naar uw privacy- of bedrijfsgevoelige toepassingen op een essentieel punt beter beveiligd.

De Teletoken beheersfuncties ondersteunen een degelijk registratie- en uitgifteproces in uw organisatie. Het authenticatieniveau van Teletoken SMS Passcode conform NEN7512 mag dan worden geclassificeerd als “sterk”.

Ook soft tokens:: behalve met SMS kunt u ook een authenticator app op uw smartphone gebruiken als time-based token. Dit werkt ook als er geen internet-verbinding is. Bovendien bespaart u op SMS-kosten.

Zie ook de afzonderlijke pagina over Teletoken en authenticator apps

“State of the art, gemakkelijk te implementeren, betrouwbaar en vriendelijk geprijsd.
— ICT–manager ziekenhuis

Teletoken Passcode op een rijtje:

  • hosted 'identity-as-a-service' oplossing; u investeert niet in servers, software of tokens
  • gebruiksvriendelijk: geen lastige enrollment en (her-) activeringsprocedures; en iedereen heeft altijd zijn telefoon bij zich
  • beheersvriendelijk: geen complexe software, geen tokens die 'verlopen' en vervangen moeten worden
  • ontvangstzekerheid: de Teletoken infrastructuur is volledig redundant uitgevoerd en direct aangesloten op de SMSC's van alle Nederlandse en de belangrijkste internationale operators
  • eenvoudige storingsafhandeling via een beheersvriendelijk web-dashboard
  • primaire login met bestaande userid en wachtwoord: login en integratie via RADIUS, SAML, LDAP en HTTPS
  • NIEUW: nu ook support voor soft token op smartphone én voor hardware tokens


Vanaf € 99 per maand(*) en de tokens zijn gratis ;-)

Steeds meer organisaties kiezen voor Teletoken.
Wilt u ook weten waarom? Vraag ons dan nu om een gratis advies:

JA, ik wil aan de slag met sterke en simpele authenticatie!

(*) Bij gebruik van app authenticatie (‘soft tokens’). Ten opzicht van traditionele token oplossingen als RSA, Entrust, Aladdin en SafeNet realiseren wij besparingen van 50 tot 80% voor u!

contactformulier

Neem contact met mij op over Teletoken Passcode:* verplichte velden


Captcha image

kunt u deze code niet lezen? klik hier voor een nieuwe code

Bedankt!

Dank u voor uw aanvraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

sluit dit window